Om fotografen

Fotograf Arnfinn Johnsen har både Fag- og Mesterbrev i Fotograffaget, og er i løpet av sin 35-årige karriere som fotograf blitt en av Norges mest meritterte. Her er de viktigste utmerkelsene:

– GULL: «European Portrait Book of the Year», Federation of European Professional

Photographers

– «Årets Fotograf» i Norges Fotografforbund

– «Gull med krans» – Norges Fotografforbunds høyeste utmerkelse.

– ”Colour Art Photo Gold Master”

– «Årets Bryllupsfotograf» i bladet «Ditt Bryllup»

– Over 120 premierte arbeider i profesjonelle nasjonale og internasjonale konkurranser

– «Gullregnet», pris for beste fotolærer i Norge

– «Årets Fotograf» 10 ganger i Hedmark og Oppland Fotograflaug

– «Årets Fotograf» i Oslo Fotograflaug

Johnsen er medlem av Bildende Kunstnere og Norges Fotografforbund, har hatt 9 separatutstillinger, og har deltatt med hele 20 bilder på utstillingen ”Midt i ansiktet” på Norsk Museum for Fotografi – Preus Museum.

Mest kjent er han for sitt prosjekt «GULL», der han siden 1992 har portrettert nordmenn med gullmedalje fra OL. Det har nå blitt 108 portretter som har hvert sitt faste galleri i Vikingskipet i Hamar og i Håkons Hall i Lillehammer. Prosjektet pågår så lenge nordmenn vinner gull i OL og fotografen kan holde i et kamera. Boken ”Gullklubben” kom ut i 1993 i den offisielle bokserien  til Lillehammer-OL.Boken “GULL” med 101 OL gull portretter kom i 2013.

I 2002 ble han plukket ut til å delta i boken ”103 øyeblikk” der Morten Krogvold presenterte norsk portrettfotografi. Samme år kjøpte Hasselblad i Sverige et bilde for å presentere i sin katalog.

I 2009 ble Johnsen tildelt en ”Bronze Award” og en ”Merit Award” i det prestisjefylte fotomagasinet ”Black and White” i USA. I 2010 kom nok en ”Merit Award” i samme magasin.

Som den 16. norske fotograf i historien vant han i 2009 Norges Fotografforbunds aller høyeste utmerkelse: ”Gull med Krans”.

I april 2010 stilte han ut prosjektet ”Livsdans”  på Nordic Light festivalen i Kristiansund. Fotograf Arnfinn Johnsen har også hatt en rekke egne kurs og workshops i Norge, Sverige, Belgia, Island, Sør-Afrika og Italia.

Han har mottatt en rekke stipendier fra Norske Fagfotografers Fond, Hamar Kommune og Hedmark Fylkeskommune, og er mye brukt som jurymedlem i profesjonelle fotokonkurranser. Han har sittet som juryformann i Landskonkurransen til Norges Fotografforbund. Arnfinn Johnsen er født i 1958 på Senja i Troms og har siden 1992 drevet eget portrett- og reklamestudio i Hamar. Han er også utdannet pedagog, og underviser på Hamar Katedralskole.

European Portrait Book of the Year

Federation of European Professional Photographers